Održan seminar za profesore i nastavnike fizike TK

Danas je u organiaciji Pedagoškog zavoda TK održan seminar za nastavnike i profesore fizike Tuzlanskog kantona sa sljedećim dnevnim redom:

1) Pametni telefoni i eksperimenti u nastavi fizike; mr.sci. Rifat Omerović

2) Astročestična fizika; dr.sci. Hedim Osmanović, van.prof.

3) Izvještaj o radu i planirane aktivnosti DFTK

Prezentacije sa današnjih predavanja možete preuzeti klikom na linkove

http://fiz.pmf.untz.ba/wp-content/uploads/2019/01/HO_PrezentacijaAstroCesice.pdf

http://fiz.pmf.untz.ba/wp-content/uploads/2019/01/RO_Pametni_telefoni_i_nastava_fizike.pdf

 Domaćin seminara je bila JU OŠ „Kreka“ Tuzla.

U uvodnom izlaganju savjetnik za fiziku u Pedagoškom zavodu TK, profesor Denis Suljendić, je pozdravio prisutne, te predočio informacije vezane za općinsko i kantonalno takmičenje iz fizike učenika osnovnih i srednjih škola, kao i informacije vezane za organizaciju i realizovanje seminara u narednom periodu.

U okviru seminara održana je i Skupština Društva fizičara u TK-u na kojoj je, osim podnošenja izvještaja o radu DFTK, održan i izbor članova za: predsjednika Skupštine DFTK-Denis Suljendić, predsjednika DFTK-dr.sci. Smajo Sulejmanović, van. prof, članove Predsjedništva DFTK- dr.sci. Hedim Osmanović, van.profmr.sci. Zineta Dedić, mr.sci. Dino Ćorović i Edin Kušmić, članove Nadzornog odbora-mr.sci. Alma Osmanović, Ivica Stijepić i Nedžad Udvinčić i članove Suda časti DFTK-Pačariz Mirsudin, Marina Stijepić i Edis Hasić
Na Skupštini su formirane i sljedeće sekcije: za nauku i visoko školstvo, kojom rukovodi mr.sci. Rifat Omerović,  za srednju školu, čiji je rukovodilac Alma Okanović, za osnovnu školu, čiji je rukovodilac Mersudin Umihanić i za izdavačku djelatnost, kojom rukovodi Amira Sućeska.