Održana općinska takmičenja osnovaca iz fizike

Tuzla

U subotu, 18.3.2017. godine, u JUOŠ „Brčanska Malta“ Tuzla održano je Gradsko takmičenje iz fizike učenika osnovnih škola Grada Tuzle. Takmičenju je pristupilo 97 učenika iz 19 tuzlanskih osnovnih škola. Organizatori takmičenja su bili JUOŠ „Brčanska Malta“ Tuzla, Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona. Direktor škole, Mirsudin Pačariz, na otovorenju takmičenja se zahvalio učenicima i njihovim nastavnicima na učešću i istakao važnost ove manifestacije koja, osim što učenicima pruža priliku da pokažu znanje iz fizike i vještinu rješavanja računskih zadataka, daje i mogućnost međusobnog druženja učenika i nastavnika. Takmičenje je zvanično otvorila mr.sc. Zineta Dedić, član predsjedništva Društva fizičara Tuzlanskog kantona, zaželjevši učenicima sreću i dobar uspjeh.

Plasman na kantonalno takmičenje je ostvarilo po 11 prvoplasiranih učenika iz obje kategorije (i osmih i devetih razreda). Diplome za osvojena prva tri mjesta iz kategorije osmih razreda dobili su sljedeći učenici: Ivana Porobić (KŠC „Sveti Franjo Tuzla“) za osvojeno prvo mjesto, Džan Ibrahimović (Međunarodna osnovna škola) za osvojeno drugo mjesto i Aida Mazalović, (JUOŠ „Jala“) za osvojeno treće mjesto.

U kategoriji takmičara devetih razreda diplome za osvojena prva tri mjesta su dobili: Aldin Saračević (JUOŠ „Mejdan“) za osvojeno prvo mjesto, Faris Delić (KŠC „Sveti Franjo“) za osvojeno drugo mjesto i Amar Mandžukić (JUOŠ „Gornja Tuzla“) za osvojeno treće mjesto.

Što se ekipnog plasmana tiče, najbolje su se pokazale škole „Jala“, KŠC „Sveti Franjo“ i „Brčanska Malta“ iz kategorije osmih razreda, te KŠC „Sveti Franjo“, „Mejdan“, „Tušanj“ i „Brčanska Malta“ iz kategorije devetih razreda.

Školi domaćinu zahvaljujemo na izuzetnom trudu koji je uložen kako bi takmičenje prošlo u najboljem redu, a najuspješnijim uečinicima i njihovim nastavnicima upućujemo iskrene čestitke sa željom da ostvare što bolji rezultat i na predstojećem kantonalnom takmičenju u Gradačcu.

Kladanj

Domaćin takmičenja Javna ustanova Osnovna škola „Kladanj“ u Kladnju

U subotu, 18. marta 2017. godine, u našoj školi je održano općinsko takmičenje iz predmeta fizika na kome su učestvovali učenici Osnovne škole “Stupari” i Osnovne škole „Kladanj“.

Na kantonalno takmičenje su se plasirali sljedeći učenici:

VIII –ih razreda

  1. mjesto: Hotović Irma – OŠ „Kladanj“
  2. mjesto: Đibeđi Maksut – OŠ „Kladanj“
  3. mjesto: Herić Mirela – OŠ „Stupari“

IX –ih razreda

  1. mjesto: Mezetović Nerma – OŠ „Kladanj“
  2. mjesto: Čeliković Ajdin – OŠ „Kladanj“
  3. mjesto: Softić Anel – OŠ „Kladanj“

Kladanj

Kalesija

JU OŠ Tojšići je danas (subota, 18.0.2017.) bila domaćin općinskog takmičenja iz fizike za učenike 8. i 9. razreda osnovih škola.
Na takmičenju je učestvovalo pet osnovih škola: Tojšići, Vukovije Gornje, Rainci Gornji, Kalesija i Memići.

opcinsko-takmicenje-OS-TOJSICI-fizika-681x383

U obje konkurencije prva mjesta su pripala učenicima OŠ Kalesija, dok su prva tri mjesta u obje konkurencije podijelili učenici OŠ Kalesija i OŠ Tojšići.

Kada su u pitanju učenici završnog razreda, ekipno najbolja je bila OŠ Tojšići, ispred Kalesije i Rainaca Gornjih.
U pojedinačnoj konkurenciji prva tri mjesta pripala su: Lejla Sinanović (Kalesija), Adna Mušanović (Tojšići) i Ajša Hujdur (Tojšići).

U konkurenciji osmih razreda, najbolja je bila ekipa OŠ Kalesija, ispred Tojšića i Rainaca Gornjih.
Prvo tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji: Rakovac Kanita (Kalesija), Šišić Melina (Tojšići) i Alikadić Amila (Kalesija).

Lukavac

lukavac_1

Plasman učenika devetih razreda:

1. Dajdžić Ajdin (OŠ “Lukavac Grad”)

2. Plavšić Emir (OŠ “Gnojnica”)

3. Softić Minela (OŠ “Gnojnica)

4. Sejdinović Amina (OŠ “Lukavac Grad”)

5. Beganović Emina (OŠ “Poljice”)

Plasman učenika osmih razreda:

1. Hrnjičić Elmira(OŠ “Lukavac Grad”)

2. Kardašević Ajdin (OŠ “Gnojnica”)

3. Fajić Amina i Podanović Adina (OŠ “Poljice”)

4. Burgić Asja (OŠ “Lukavac Mjesto”)

Obavještavamo i ostale kolege iz drugih općina TK, koji su zainteresovani da dostave izvještaje sa takmičenja kako bi bili objavljeni na web stranici Društva, da to učine putem elektronske pošte.