Kantonalno takmičenje iz fizike učenika osnovnih škola TK

Kantonalno takmičenje iz fizike učenika osnovnih škola TK

Danas je u JU OŠ “Brčanska Malta” Tuzla održano kantonalno takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola Tuzlanskog kantona. Takmičare su pozdravili i dobrodošlicu im poželjeli direktor škole, profesor Mirsudin Pačariz i mr.sc. Zineta Dedić, sekretar Drštva fizičara Tuzlanskog kantona. Takmičenje je otvorio profesor Denis Suljendić, savjetnik za fiziku u Pedagoškom zavodu Tuzla.

Na takmičenju je uzelo učešće 67 učenika osmog i 65 učenika devetog razreda. U kategoriji 8. razreda 1.mjesto je osvojila Topčagić Irma iz OŠ “Hasan Kikić”-Gračanica, a na federalno takmičenje su se plasirali i Čerkezović Tarik (OŠ ” Prva osnovna škola”-Živinice ), Mekić Aldin (OŠ “Dobošnica”-Lukavac ), Sarajlić Emina (OŠ “Hasan Kikić”-Gračanica), Sinanović Muhamed (OŠ ” Musa Ćazim Ćatić”-Zelinja Donja), Nikolić Lukas (OŠ ” Sveti Franjo “-Tuzla) i Džihanović Enes OŠ ” Đurđevik ).

U kategoriji 9.razreda 1.mjesto dijeli 6 učenika sa 100 bodova. To su:

Imširović Amir (OŠ “Musa Ćazim Ćatić”-Zelinja Donja ), Zildžić Lajla (OŠ “Hasan Kikić”-Gračanica ), Ibrahimović Džan ( OŠ “Međunarodna škola”-Tuzla ), Mazalović Aida ( OŠ “Jala”-Tuzla ), Rakovac Kanita (OŠ “Kalesija”) i Devedžić Tarik ( OŠ ” Lukavica”-Gračanica ). Plasman na federalno takmičenje su ostvarili : Dorić Lejla iz Međunarodne škole- Tuzla, Hrvić Edina iz OŠ ” Bašigovci “- Živinice, Baturić Ajla iz OŠ ” Musa Ćazim Ćatić “-Zelinja Donja i Alikadić Amila iz OŠ ” Kalesija” iz Kalesije.

Škola „Brčanska Malta se i ovaj put pokazala kao tradicionalno dobar domaćin i organizator velikih manifestacija kao što je ova. Upravi škole i svim uposlenicima, koji su dali svoj doprinos da ovo takmičenje prođe u najboljem redu, upućujemo iskrenu zahvalnost, a učenicima koji su ostvarili plasman na federalno takmičenje i njihovim nastavnicima želimo puno uspjeha u daljem radu.

rang_8_1

rang_8_2

rang_8_3

rang_9_1

rang_9_2

rang_9_3